Materiaal bakpannen, waar moet ik op letten?


Een bakpan is een goede basis voor in de keuken. Maar het kan lastig zijn om te bedenken welk ingrediënt je in welke pan bakt? We helpen je in dit artikel graag bij het vinden van de juiste bakpan.

DOOR JAIMY, 12 SEPTEMBER 2017
Header baklagen

Bakpannen zijn er in verschillende soorten en maten. Daarnaast beschikken bakpannen over bepaalde baklagen. Maar welk type baklaag gebruik je het best om een biefstuk in te bakken? En waar bak je het beste een eitje in? We onderscheiden 4 verschillende soorten baklagen, namelijk: keramisch, gietijzer, roestvrijstaal en anti-aanbak. Hieronder staan de verschillende baklagen met plus- en minpunten. Zo weet je precies welke pan jij nodig hebt.

null

Keramisch

  • Aardappels bakken
  • Weinig vet nodig
  • Krasbestendig
  • Minder geschikt voor hele hoge temperaturen
  • Niet vaatwasmachinebestendig
Keramische pannen

null

Gietijzer

  • Vlees stoven, slowcooken
  • Geschikt voor hoge temperaturen
  • Levenslang gebruik
  • Zwaar materiaal
  • Niet vaatwasmachinebestendig
Gietijzeren pannen

null

Rvs

  • Rood vlees en gevogelte aanbraden
  • Geschikt voor hoge temperaturen
  • Vaatwasmachinebestendig
  • Warmt niet snel op
  • Kans op aanbakken
RVS pannen

null

Anti-aanbak

  • Vis, groenten en eieren bakken
  • Weinig vet nodig
  • Vaatwasmachinebestendig
  • Niet geschikt voor hoge temperaturen
  • Niet krasbestendig
Anti-aanbak pannen

Eerder bekeken door jou