Pannen vergelijken

Belangrijkste specificaties

Materiaal pan Materiaal pan
<p>Pannen zijn er in verschillende soorten materialen. Welk materiaal je uiteindelijk kiest, hangt vooral af van de prijs die je wilt uitgeven aan een pan en het gemak waarmee je de pan wilt kunnen onderhouden. De meest voorkomende materialen zijn aluminium, gietijzer en RVS.</p><p><strong>Aluminium</strong> <ul><li class="icon-plus">Aluminium pannen zijn aanzienlijk lichter dan gietijzeren of roestvrijstalen pannen</li> <li class="icon-plus">Eenvoudig schoon te maken met sopje en afwasmiddel</li> <li class="icon-plus">Snelle warmte geleiding</li> <li class="icon-min">Vervormen sneller wanneer bij gebruik op een gasfornuis</li> <li class="icon-min">Houdt warmte niet lang vast, duurdere varianten houden warmte wel langer vast</li><br> <a class="cta-link" href="/category/216385/alle-pannen.html?9111=24117">Alle aluminium pannen</a></p><p><strong>Gietijzer</strong> <ul> <li class="icon-plus">Zwaar en duurzaam materiaal, bestand tegen hoge temperaturen</li> <li class="icon-plus">Houdt warmte zeer lang vast</li> <li class="icon-plus">Vervormt niet</li> <li class="icon-plus">Meestal ovenbestendig</li> <li class="icon-min">Gietijzeren pannen zijn zwaar</li> <li class="icon-min">Het kan langer duren voordat de pan heet is</li><br> <a class="cta-link" href="/category/216385/alle-pannen.html?9111=24116">Alle gietijzeren pannen</a></p><p><strong>RVS</strong> <ul> <li class="icon-plus">RVS pannen zijn zeer hard</li> <li class="icon-plus">Kras- en zuurbestendig</li> <li class="icon-plus">Bestand tegen zeer hoge temperaturen</li> <li class="icon-plus">Eenvoudig reinigen met een sopje of in de vaatwasmachine</li> <li class="icon-min">RVS pannen warmen niet snel op</li><br> <a class="cta-link" href="/category/216385/alle-pannen.html?9111=24116">Alle RVS pannen</a></p>
RVS RVS RVS
Anti-aanbaklaag Anti-aanbaklaag
Er bestaan verschillende soorten antiaanbaklagen die je gebruikt voor verschillende ingrediënten en gerechten. Een 'standaard' antiaanbaklaag, bijvoorbeeld Teflon, is gemaakt van een chemische verbinding met de naam PTFE. Zo'n antiaanbaklaag zorgt dat je bakt met weinig olie of vet, en is geschikt voor onder andere delicate ingrediënten als eieren, (gepaneerde) vis, groenten, aardappelen en pannenkoeken. Naast een standaard antiaanbaklaag zijn ook pannen met een keramische laag populair. Een keramische antiaanbaklaag is krasbestendiger en bestand tegen hoge temperaturen. Je gebruikt het voor vlees, gevogelte en aardappelen. Pannen zonder antiaanbaklaag zijn erg duurzaam en zeer geschikt voor het op hoge temperatuur bereiden gevogelte en vlees, bijvoorbeeld biefstuk. Een pan zonder antiaanbaklaag is minder geschikt voor eieren en vis.
Geen Geen Geen
Geschikt voor inductie Geschikt voor inductie
Is het apparaat geschikt voor gebruik op een inductiekookplaat?
Ja Ja Ja
Geschikt voor oven Geschikt voor oven
Is het product geschikt voor gebruik in de oven?
Ja Ja Ja
Vaatwasserbestendig Vaatwasserbestendig
Is het product vaatwasserbestendig?
Ja Ja Ja

Plus- en minpunten

Pluspunten
  • De pannenset is vaatwasmachinebestendig.
  • De set is geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie.
  • Ze beschikken over een handige maatverdeling.
  • De set is stapelbaar, dat bespaart ruimte.
  • Complete set van vier maten kookpannen en een steelpan.
  • Hoogwaardig, duurzaam en onderhoudsarm RVS met een gematteerd uiterlijk.
  • Geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie.
  • Gemakkelijk te reinigen in de vaatwasser.
  • Afgietsysteem: het deksel kan worden vergrendeld om gemakkelijk en veilig vloeistoffen uit te schenken.
  • Vervaardigd uit hoogwaardig 18/10 roestvrij staal.
  • Hooggeplaatste grepen die minder snel heet worden en ervoor zorgen dat de pannen gemakkelijk stapelbaar zijn.
  • Maatverdeling in de pan, waardoor het vooraf afmeten van vloeistoffen niet meer nodig is.
  • Geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie en oven.
  • Eenvoudige reiniging in de vaatwasser.
Minpunten
  • Een RVS handvat geleidt warmte en wordt erg warm.
  • De Conical+ serie heeft ook een wokpan, maar deze moet apart aangeschaft worden.
  • Een RVS handvat geleidt warmte en wordt erg warm.
  • Sommige mensen geven de voorkeur aan glazen deksels.
  • Geen glazen deksel om het kookproces in de gaten te kunnen houden.
  • Ondanks de hoge plaatsing kunnen RVS handgrepen sneller warm worden dan kunststof grepen.

Beoordeling van andere gebruikers

Gemiddeld
Duurzaamheid Score van 4,5 / 5 Score van 4,5 / 5 Score van 4,5 / 5
Gebruiksgemak Score van 4,5 / 5 Score van 5 / 5 Score van 4,5 / 5
Vormgeving Score van 4,5 / 5 Score van 5 / 5 Score van 4,5 / 5
Meest behulpzame review

P. Nys

Een stel mooie, praktische kookpotten van hoge kwaliteit

De pannenset wordt geleverd in een sterke, erg verzorgde,…

lees verder

Marc Sanders

gebruik en onderhoudsvriendelijk

Koken is een plezier. Grepen worden niet warm bij…

lees verder

Friedel Van Roey

De potten voldoen volledig aan mijn verwachtingen.

De potten staan zeer solide op mijn gasfornuis maar zijn…

lees verder

Algemeen

Soort pan Soort pan
<p>Er is voor iedere bereidingstechniek en of ingrediënt wel een geschikte pan.</p> <p><strong>Koken</strong><br> Kookpan<br> Steelpan<br> Pannenset<br> Sauteuse<br> Soeppan<br> Rijstkoker<br> Snelkookpan<br></p> <p><strong>Bakken</strong><br> Koekenpan<br> Hapjespan<br> Wokpan<br> Sauteerpan<br> Wadjan<br> Pannenkoekenpan<br> Vispan<br></p> <p><strong>Braden en stoven</strong><br> Braadpan<br> Braadslede<br> Tajine<br></p> <p><strong>Slowcooken</strong><br> Slowcooker<br></p> <p><strong>Stomen</strong><br> Stoompan<br> Stoomkoker<br></p> <p><strong>Grillen</strong><br> Grillpan<br></p>
Kookpan, Soeppan, Steelpan Kookpan, Steelpan Kookpan, Soeppan, Steelpan
Merk Merk
Van welk merk is deze pot of pan?
BK WMF BK
Aantal pannen Aantal pannen
Uit hoeveel potten en pannen bestaat deze set?
5 5 5
Kleur Kleur
<p>De kleur van het product.</p>
Zilver Zilver Zilver

Gebruik

Geschikt voor gasfornuis Geschikt voor gasfornuis
Is het apparaat geschikt voor gebruik op een gasfornuis?
Ja Ja Ja
Geschikt voor elektrische kookplaat Geschikt voor elektrische kookplaat
Is het apparaat geschikt voor gebruik op een elektrische kookplaat?
Ja Ja Ja
Geschikt voor keramische kookplaat Geschikt voor keramische kookplaat
Is het apparaat geschikt voor gebruik op een keramische kookplaat?
Ja Ja Ja
Geschikt voor inductie Geschikt voor inductie
Is het apparaat geschikt voor gebruik op een inductiekookplaat?
Ja Ja Ja
Geschikt voor oven Geschikt voor oven
Is het product geschikt voor gebruik in de oven?
Ja Ja Ja
Vaatwasserbestendig Vaatwasserbestendig
Is het product vaatwasserbestendig?
Ja Ja Ja
Literaanduiding Literaanduiding
Heeft de pot of pan een maataanduiding aan de binnenzijde?
Ja Ja Ja

Materiaal

Materiaal pan Materiaal pan
<p>Pannen zijn er in verschillende soorten materialen. Welk materiaal je uiteindelijk kiest, hangt vooral af van de prijs die je wilt uitgeven aan een pan en het gemak waarmee je de pan wilt kunnen onderhouden. De meest voorkomende materialen zijn aluminium, gietijzer en RVS.</p><p><strong>Aluminium</strong> <ul><li class="icon-plus">Aluminium pannen zijn aanzienlijk lichter dan gietijzeren of roestvrijstalen pannen</li> <li class="icon-plus">Eenvoudig schoon te maken met sopje en afwasmiddel</li> <li class="icon-plus">Snelle warmte geleiding</li> <li class="icon-min">Vervormen sneller wanneer bij gebruik op een gasfornuis</li> <li class="icon-min">Houdt warmte niet lang vast, duurdere varianten houden warmte wel langer vast</li><br> <a class="cta-link" href="/category/216385/alle-pannen.html?9111=24117">Alle aluminium pannen</a></p><p><strong>Gietijzer</strong> <ul> <li class="icon-plus">Zwaar en duurzaam materiaal, bestand tegen hoge temperaturen</li> <li class="icon-plus">Houdt warmte zeer lang vast</li> <li class="icon-plus">Vervormt niet</li> <li class="icon-plus">Meestal ovenbestendig</li> <li class="icon-min">Gietijzeren pannen zijn zwaar</li> <li class="icon-min">Het kan langer duren voordat de pan heet is</li><br> <a class="cta-link" href="/category/216385/alle-pannen.html?9111=24116">Alle gietijzeren pannen</a></p><p><strong>RVS</strong> <ul> <li class="icon-plus">RVS pannen zijn zeer hard</li> <li class="icon-plus">Kras- en zuurbestendig</li> <li class="icon-plus">Bestand tegen zeer hoge temperaturen</li> <li class="icon-plus">Eenvoudig reinigen met een sopje of in de vaatwasmachine</li> <li class="icon-min">RVS pannen warmen niet snel op</li><br> <a class="cta-link" href="/category/216385/alle-pannen.html?9111=24116">Alle RVS pannen</a></p>
RVS RVS RVS
Anti-aanbaklaag Anti-aanbaklaag
Heeft dit product een antiaanbaklaag waardoor tijdens het bakken niets aan de platen kan vastkoeken en na gebruik het apparaat gemakkelijk te reiningen is?
Nee Nee Nee
Anti-aanbaklaag Anti-aanbaklaag
<p>Er bestaan verschillende soorten antiaanbaklagen die je gebruikt voor verschillende ingrediënten en gerechten.</p> <p><strong>Standaard antiaanbaklaag</strong> <br>Een 'standaard' antiaanbaklaag, bijvoorbeeld Teflon, is gemaakt van een chemische verbinding met de naam PTFE. Zo'n antiaanbaklaag zorgt dat je bakt met weinig olie of vet, en is geschikt voor onder andere delicate ingrediënten als eieren, (gepaneerde) vis, groenten, aardappelen en pannenkoeken.</br></p> <p><strong>Keramische antiaanbaklaag</strong> <br>Naast een standaard antiaanbaklaag zijn ook pannen met een keramische laag populair. Een keramische antiaanbaklaag is krasbestendiger en bestand tegen hoge temperaturen. Je gebruikt het voor vlees, gevogelte en aardappelen.</br></p> <p><strong>Geen antiaanbaklaag</strong> <br>Pannen zonder antiaanbaklaag zijn erg duurzaam en zeer geschikt voor het op hoge temperatuur bereiden gevogelte en vlees, bijvoorbeeld biefstuk. Een pan zonder antiaanbaklaag is minder geschikt voor eieren en vis.<br></p>
Geen Geen Geen
Deksel Deksel
<p>Wordt er een deksel met de pan meegeleverd?</p>
Ja Ja Ja
Materiaal deksel Materiaal deksel
<p>Pannendeksels zijn er in verschillende materialen. Welk materiaal je uiteindelijk kiest, hangt vooral af van de prijs die je wilt uitgeven en vaak natuurlijk ook van het materiaal van de pan. De meest voorkomende materialen zijn aluminium, gietijzer, glas RVS.</p><p><strong>Aluminium</strong> <ul><li class="icon-plus">Aluminium deksels zijn aanzienlijk lichter dan gietijzeren of roestvrijstalen deksels</li> <li class="icon-plus">Eenvoudig schoon te maken met een sopje of in de vaatwasser</li> <li class="icon-min">Een zwaarder deksel houdt de warmte beter binnen in de pan</li><br> <strong>Gietijzer</strong> <ul> <li class="icon-plus">Zwaar en duurzaam materiaal, bestand tegen hoge temperaturen</li> <li class="icon-plus">Houdt warmte zeer lang binnen in de pan</li> <li class="icon-plus">Meestal ovenbestendig</li> <li class="icon-min">Gietijzeren deksels zijn zwaar</li><br> <strong>Glas</strong> <ul> <li class="icon-plus">Je houdt het kookproces gemakkelijk in de gaten</li> <li class="icon-plus">Glas is aanzienlijk lichter dan gietijzer</li> <li class="icon-min">Meestal niet ovenbestendig</li> <li class="icon-min">Glazen deksels zijn breekbaar</li><br> <strong>RVS</strong> <ul> <li class="icon-plus">RVS deksels zijn zeer duurzaam</li> <li class="icon-plus">Kras- en zuurbestendig</li> <li class="icon-plus">Bestand tegen zeer hoge temperaturen</li> <li class="icon-plus">Eenvoudig reinigen met een sopje of in de vaatwasmachine</li> <li class="icon-min">RVS pannen warmen niet snel op</li><br>
RVS RVS RVS
Materiaal knop deksel Materiaal knop deksel
Van welk materiaal is de knop of handgreep op deze pan gemaakt?
RVS RVS RVS
Materiaal handvat Materiaal handvat
Het materiaal van de steel of de handgrepen van de pan. De keuze voor een materiaal hangt af van wat je mooi vindt, maar kan ook van invloed zijn op het gebruik. Handvatten van kunststof blijven vaak langer koel, omdat de warmte van uit de basis van de pan minder naar de handvatten geleidt. Aan de andere kant zijn kunststof handvatten niet altijd bestand tegen bijvoorbeeld gebruik in de oven. Handvatten van RVS of gietijzer passen soms beter bij het ontwerp van de rest van de pan. Ook kunnen ze gerust in de oven gebruikt worden. Soms worden de handvatten eerder heet, maar meestal komt dit doordat de vlam van het gasfornuis te hoog staat en daardoor direct, langs de wanden van de pan, de handgrepen verwarmt. Zorg er dus voor dat je de warmtebron goed onder controle houdt, of gebruik ovenwanten of pannenlappen.
RVS RVS RVS
Handvatten hittebestendig Handvatten hittebestendig
<p>Zijn de handvatten van de pan hittebestendig?</p>
Nee Ja Nee

Accessoires

Stoominzet meegeleverd Stoominzet meegeleverd
Wordt er bij deze pot of pan een inzetstuk meegeleverd dat speciaal geschikt is om in te stomen?
Nee Nee Nee

Eerder bekeken door jou