Pannen vergelijken

Je selectie
De specificaties zijn:
gelijk verschillend

Belangrijkste specificaties

Materiaal pan Materiaal pan
<p>Pannen zijn er in verschillende soorten materialen. Welk materiaal je uiteindelijk kiest, hangt vooral af van de prijs die je wilt uitgeven aan een pan en het gemak waarmee je de pan wilt kunnen onderhouden. De meest voorkomende materialen zijn aluminium, gietijzer en RVS.</p><p><strong>Aluminium</strong> <ul><li class="icon-plus">Aluminium pannen zijn aanzienlijk lichter dan gietijzeren of roestvrijstalen pannen</li> <li class="icon-plus">Eenvoudig schoon te maken met sopje en afwasmiddel</li> <li class="icon-plus">Snelle warmte geleiding</li> <li class="icon-min">Vervormen sneller wanneer bij gebruik op een gasfornuis</li> <li class="icon-min">Houdt warmte niet lang vast, duurdere varianten houden warmte wel langer vast</li><br> <a class="cta-link" href="/category/216385/alle-pannen.html?9111=24117">Alle aluminium pannen</a></p><p><strong>Gietijzer</strong> <ul> <li class="icon-plus">Zwaar en duurzaam materiaal, bestand tegen hoge temperaturen</li> <li class="icon-plus">Houdt warmte zeer lang vast</li> <li class="icon-plus">Vervormt niet</li> <li class="icon-plus">Meestal ovenbestendig</li> <li class="icon-min">Gietijzeren pannen zijn zwaar</li> <li class="icon-min">Het kan langer duren voordat de pan heet is</li><br> <a class="cta-link" href="/category/216385/alle-pannen.html?9111=24116">Alle gietijzeren pannen</a></p><p><strong>RVS</strong> <ul> <li class="icon-plus">RVS pannen zijn zeer hard</li> <li class="icon-plus">Kras- en zuurbestendig</li> <li class="icon-plus">Bestand tegen zeer hoge temperaturen</li> <li class="icon-plus">Eenvoudig reinigen met een sopje of in de vaatwasmachine</li> <li class="icon-min">RVS pannen warmen niet snel op</li><br> <a class="cta-link" href="/category/216385/alle-pannen.html?9111=24116">Alle RVS pannen</a></p>
Gietijzer Gietijzer Gietijzer
Anti-aanbaklaag Anti-aanbaklaag
Er bestaan verschillende soorten antiaanbaklagen die je gebruikt voor verschillende ingrediënten en gerechten. Een 'standaard' antiaanbaklaag, bijvoorbeeld Teflon, is gemaakt van een chemische verbinding met de naam PTFE. Zo'n antiaanbaklaag zorgt dat je bakt met weinig olie of vet, en is geschikt voor onder andere delicate ingrediënten als eieren, (gepaneerde) vis, groenten, aardappelen en pannenkoeken. Naast een standaard antiaanbaklaag zijn ook pannen met een keramische laag populair. Een keramische antiaanbaklaag is krasbestendiger en bestand tegen hoge temperaturen. Je gebruikt het voor vlees, gevogelte en aardappelen. Pannen zonder antiaanbaklaag zijn erg duurzaam en zeer geschikt voor het op hoge temperatuur bereiden gevogelte en vlees, bijvoorbeeld biefstuk. Een pan zonder antiaanbaklaag is minder geschikt voor eieren en vis.
Geėmailleerd gietijzer Geėmailleerd gietijzer Geen
Geschikt voor inductie Geschikt voor inductie
Is het apparaat geschikt voor gebruik op een inductiekookplaat?
Ja Ja Ja
Geschikt voor oven Geschikt voor oven
Is het product geschikt voor gebruik in de oven?
Ja Ja Ja
Vaatwasserbestendig Vaatwasserbestendig
Is het product vaatwasserbestendig?
Ja Ja Ja

Plus- en minpunten

Pluspunten
  • Geėmailleerd gietijzer: zeer kwalitatief en duurzaam.
  • Geschikt voor alle warmtebronnen, ook voor inductie.
  • Ook te gebruiken in de oven.
  • Zware deksel, zodat de warmte goed wordt vastgehouden.
  • Stevige en ergonomische handvatten met een goede grip.
  • Vakkundige productie in Frankrijk met levenslange garantie.
  • Gietijzer zorgt voor gelijkmatige toename en verdeling van de warmte.
  • Stoven, sudderen of braden met behoud van smaak, aroma's en voedingsstoffen.
  • Geėmailleerd gietijzer: zeer kwalitatief en duurzaam.
  • Geschikt voor alle warmtebronnen, ook voor inductie.
  • Ook te gebruiken in de oven.
  • Zware deksel, zodat de warmte goed wordt vastgehouden.
  • Stevige en ergonomische handvatten met een goede grip.
  • Vakkundige productie in Frankrijk met levenslange garantie.
  • Gietijzer zorgt voor gelijkmatige toename en verdeling van de warmte.
  • Stoven, sudderen of braden met behoud van smaak, aroma's en voedingsstoffen.
  • Geėmailleerd gietijzer: zeer kwalitatief en duurzaam.
  • Geschikt voor alle warmtebronnen, ook voor inductie.
  • Ook te gebruiken in de oven.
  • Zware deksel, zodat de warmte goed wordt vastgehouden.
  • Stevige en ergonomische handvatten met een goede grip.
  • Vakkundige productie in Frankrijk met levenslange garantie.
  • Gietijzer zorgt voor gelijkmatige toename en verdeling van de warmte.
  • Stoven, sudderen of braden met behoud van smaak, aroma's en voedingsstoffen.
Minpunten
  • Bij gebruik van vaatwasmachine kan de emaillelaag dof worden.
  • Het gietijzer maakt de pan, zeker in de grote uitvoering, erg zwaar.
  • De gietijzeren handvatten worden tijdens het kookproces net zo heet als de pan zelf.
  • Bij gebruik van vaatwasmachine kan de emaillelaag dof worden.
  • Het gietijzer maakt de pan, zeker in de grote uitvoering, erg zwaar.
  • De gietijzeren handvatten worden tijdens het kookproces net zo heet als de pan zelf.
  • Bij gebruik van vaatwasmachine kan de emaillelaag dof worden.
  • Het gietijzer maakt de pan, zeker in de grote uitvoering, erg zwaar.
  • De gietijzeren handvatten worden tijdens het kookproces net zo heet als de pan zelf.

Beoordeling van andere gebruikers

Gemiddeld
Duurzaamheid Score van 4,5 / 5 Score van 5 / 5 Score van 5 / 5
Gebruiksgemak Score van 4,5 / 5 Score van 5 / 5 Score van 4,5 / 5
Vormgeving Score van 5 / 5 Score van 5 / 5 Score van 5 / 5
Meest behulpzame review

Ruythooren Anne

ik maak nooit meer stoofpotjes zonder mijn Le Creuset

Het is een heel mooie stoofpot, waardoor koken veel…

lees verder

Stefanie

Een klassieker waar alles in lukt!

Koken met een Le creuset is fantastisch! Alles lukt, niks…

lees verder

Fariël Taus

Must have voor kookliefhebbers!

De ovale rode Le Creuset pan gebruik ik thuis. Ik bereid…

lees verder

Algemeen

Soort pan Soort pan
<p>Er is voor iedere bereidingstechniek en of ingrediënt wel een geschikte pan.</p> <p><strong>Koken</strong><br> Kookpan<br> Steelpan<br> Pannenset<br> Sauteuse<br> Soeppan<br> Rijstkoker<br> Snelkookpan<br></p> <p><strong>Bakken</strong><br> Koekenpan<br> Hapjespan<br> Wokpan<br> Sauteerpan<br> Wadjan<br> Pannenkoekenpan<br> Vispan<br></p> <p><strong>Braden en stoven</strong><br> Braadpan<br> Braadslede<br> Tajine<br></p> <p><strong>Slowcooken</strong><br> Slowcooker<br></p> <p><strong>Stomen</strong><br> Stoompan<br> Stoomkoker<br></p> <p><strong>Grillen</strong><br> Grillpan<br></p>
Braadpan, Stoofpan Braadpan, Stoofpan Braadpan, Stoofpan
Merk Merk
Van welk merk is deze pot of pan?
Le Creuset Le Creuset Le Creuset
Diameter Diameter
<p>De diameter is de doorsnede van de pan in centimeters. Het gaat hierbij altijd om de bovenkant van de pan, niet de bodem. </p>
28 cm 29 cm 31 cm
Inhoud Inhoud
De inhoud in liters.
6,7 liter 4,7 liter 6,3 liter
Formaat Formaat
<p>Het formaat van het product.</p>
L L XL
Aantal pannen Aantal pannen
Uit hoeveel potten en pannen bestaat deze set?
1 1 1
Kleur Kleur
<p>De kleur van het product.</p>
Rood Rood Rood

Gebruik

Geschikt voor gasfornuis Geschikt voor gasfornuis
Is het apparaat geschikt voor gebruik op een gasfornuis?
Ja Ja Ja
Geschikt voor elektrische kookplaat Geschikt voor elektrische kookplaat
Is het apparaat geschikt voor gebruik op een elektrische kookplaat?
Ja Ja Ja
Geschikt voor keramische kookplaat Geschikt voor keramische kookplaat
Is het apparaat geschikt voor gebruik op een keramische kookplaat?
Ja Ja Ja
Geschikt voor inductie Geschikt voor inductie
Is het apparaat geschikt voor gebruik op een inductiekookplaat?
Ja Ja Ja
Geschikt voor oven Geschikt voor oven
Is het product geschikt voor gebruik in de oven?
Ja Ja Ja
Vaatwasserbestendig Vaatwasserbestendig
Is het product vaatwasserbestendig?
Ja Ja Ja
Literaanduiding Literaanduiding
Heeft de pot of pan een maataanduiding aan de binnenzijde?
Nee Nee Nee

Materiaal

Materiaal pan Materiaal pan
<p>Pannen zijn er in verschillende soorten materialen. Welk materiaal je uiteindelijk kiest, hangt vooral af van de prijs die je wilt uitgeven aan een pan en het gemak waarmee je de pan wilt kunnen onderhouden. De meest voorkomende materialen zijn aluminium, gietijzer en RVS.</p><p><strong>Aluminium</strong> <ul><li class="icon-plus">Aluminium pannen zijn aanzienlijk lichter dan gietijzeren of roestvrijstalen pannen</li> <li class="icon-plus">Eenvoudig schoon te maken met sopje en afwasmiddel</li> <li class="icon-plus">Snelle warmte geleiding</li> <li class="icon-min">Vervormen sneller wanneer bij gebruik op een gasfornuis</li> <li class="icon-min">Houdt warmte niet lang vast, duurdere varianten houden warmte wel langer vast</li><br> <a class="cta-link" href="/category/216385/alle-pannen.html?9111=24117">Alle aluminium pannen</a></p><p><strong>Gietijzer</strong> <ul> <li class="icon-plus">Zwaar en duurzaam materiaal, bestand tegen hoge temperaturen</li> <li class="icon-plus">Houdt warmte zeer lang vast</li> <li class="icon-plus">Vervormt niet</li> <li class="icon-plus">Meestal ovenbestendig</li> <li class="icon-min">Gietijzeren pannen zijn zwaar</li> <li class="icon-min">Het kan langer duren voordat de pan heet is</li><br> <a class="cta-link" href="/category/216385/alle-pannen.html?9111=24116">Alle gietijzeren pannen</a></p><p><strong>RVS</strong> <ul> <li class="icon-plus">RVS pannen zijn zeer hard</li> <li class="icon-plus">Kras- en zuurbestendig</li> <li class="icon-plus">Bestand tegen zeer hoge temperaturen</li> <li class="icon-plus">Eenvoudig reinigen met een sopje of in de vaatwasmachine</li> <li class="icon-min">RVS pannen warmen niet snel op</li><br> <a class="cta-link" href="/category/216385/alle-pannen.html?9111=24116">Alle RVS pannen</a></p>
Gietijzer Gietijzer Gietijzer
Anti-aanbaklaag Anti-aanbaklaag
Heeft dit product een antiaanbaklaag waardoor tijdens het bakken niets aan de platen kan vastkoeken en na gebruik het apparaat gemakkelijk te reiningen is?
Nee Nee Nee
Anti-aanbaklaag Anti-aanbaklaag
<p>Er bestaan verschillende soorten antiaanbaklagen die je gebruikt voor verschillende ingrediënten en gerechten.</p> <p><strong>Standaard antiaanbaklaag</strong> <br>Een 'standaard' antiaanbaklaag, bijvoorbeeld Teflon, is gemaakt van een chemische verbinding met de naam PTFE. Zo'n antiaanbaklaag zorgt dat je bakt met weinig olie of vet, en is geschikt voor onder andere delicate ingrediënten als eieren, (gepaneerde) vis, groenten, aardappelen en pannenkoeken.</br></p> <p><strong>Keramische antiaanbaklaag</strong> <br>Naast een standaard antiaanbaklaag zijn ook pannen met een keramische laag populair. Een keramische antiaanbaklaag is krasbestendiger en bestand tegen hoge temperaturen. Je gebruikt het voor vlees, gevogelte en aardappelen.</br></p> <p><strong>Geen antiaanbaklaag</strong> <br>Pannen zonder antiaanbaklaag zijn erg duurzaam en zeer geschikt voor het op hoge temperatuur bereiden gevogelte en vlees, bijvoorbeeld biefstuk. Een pan zonder antiaanbaklaag is minder geschikt voor eieren en vis.<br></p>
Geėmailleerd gietijzer Geėmailleerd gietijzer Geen
Deksel Deksel
<p>Wordt er een deksel met de pan meegeleverd?</p>
Ja Ja Ja
Materiaal deksel Materiaal deksel
<p>Pannendeksels zijn er in verschillende materialen. Welk materiaal je uiteindelijk kiest, hangt vooral af van de prijs die je wilt uitgeven en vaak natuurlijk ook van het materiaal van de pan. De meest voorkomende materialen zijn aluminium, gietijzer, glas RVS.</p><p><strong>Aluminium</strong> <ul><li class="icon-plus">Aluminium deksels zijn aanzienlijk lichter dan gietijzeren of roestvrijstalen deksels</li> <li class="icon-plus">Eenvoudig schoon te maken met een sopje of in de vaatwasser</li> <li class="icon-min">Een zwaarder deksel houdt de warmte beter binnen in de pan</li><br> <strong>Gietijzer</strong> <ul> <li class="icon-plus">Zwaar en duurzaam materiaal, bestand tegen hoge temperaturen</li> <li class="icon-plus">Houdt warmte zeer lang binnen in de pan</li> <li class="icon-plus">Meestal ovenbestendig</li> <li class="icon-min">Gietijzeren deksels zijn zwaar</li><br> <strong>Glas</strong> <ul> <li class="icon-plus">Je houdt het kookproces gemakkelijk in de gaten</li> <li class="icon-plus">Glas is aanzienlijk lichter dan gietijzer</li> <li class="icon-min">Meestal niet ovenbestendig</li> <li class="icon-min">Glazen deksels zijn breekbaar</li><br> <strong>RVS</strong> <ul> <li class="icon-plus">RVS deksels zijn zeer duurzaam</li> <li class="icon-plus">Kras- en zuurbestendig</li> <li class="icon-plus">Bestand tegen zeer hoge temperaturen</li> <li class="icon-plus">Eenvoudig reinigen met een sopje of in de vaatwasmachine</li> <li class="icon-min">RVS pannen warmen niet snel op</li><br>
Gietijzer Gietijzer Gietijzer
Materiaal knop deksel Materiaal knop deksel
Van welk materiaal is de knop of handgreep op deze pan gemaakt?
RVS RVS RVS
Materiaal handvat Materiaal handvat
Het materiaal van de steel of de handgrepen van de pan. De keuze voor een materiaal hangt af van wat je mooi vindt, maar kan ook van invloed zijn op het gebruik. Handvatten van kunststof blijven vaak langer koel, omdat de warmte van uit de basis van de pan minder naar de handvatten geleidt. Aan de andere kant zijn kunststof handvatten niet altijd bestand tegen bijvoorbeeld gebruik in de oven. Handvatten van RVS of gietijzer passen soms beter bij het ontwerp van de rest van de pan. Ook kunnen ze gerust in de oven gebruikt worden. Soms worden de handvatten eerder heet, maar meestal komt dit doordat de vlam van het gasfornuis te hoog staat en daardoor direct, langs de wanden van de pan, de handgrepen verwarmt. Zorg er dus voor dat je de warmtebron goed onder controle houdt, of gebruik ovenwanten of pannenlappen.
Gietijzer Gietijzer Gietijzer
Handvatten hittebestendig Handvatten hittebestendig
<p>Zijn de handvatten van de pan hittebestendig?</p>
Nee Nee Nee

Accessoires

Stoominzet meegeleverd Stoominzet meegeleverd
Wordt er bij deze pot of pan een inzetstuk meegeleverd dat speciaal geschikt is om in te stomen?
Nee Nee Nee

Eerder bekeken door jou